Urban Blitz 2003
Tampere 31.1.-2.2.2003

[ English | Mikä Blitz? | Paikka | Ohjelma | Hinta | Ilmoittautuminen | Muuta | Keskustelut | Sponsorit ]
 
  Urban Blitz 2002 - the horrible truth

See complete Blitz '02 online report

Urban Blitz 2002 videos:
Urban Blitz 2002 choir 1, a music video by Ohglid/Team Ahma. MPEG- format. 30Mb
Urban Blitz 2002 choir, short live version byBlauKreuz/LLv34. MPEG- format. 6Mb
Urban Blitz 2002 choir 2, a music video by Ohglid/Team Ahma. MPEG- format. 52 Mb
Urban Blitz 2002 choir 2, a music video by Ohglid/Team Ahma. WMV-format. 22 Mb

Urban Blitz 2001 - all about it

See complete Blitz '01 online report (huge)

Urban Blitz 2001 videos:
Friday 02-Feb-2001 (8.2MB - 3min 18sec - RealMedia)
Full convention report with english subtexts (19.6MB - 12min 6sec - RealMedia)
Full convention report with english subtexts and EXTRA HIGH resolution/quality (107 MB - 12 min 6sec - MPEG.

Or see:

Sub Urban Blitz '00

The famous Urban Blitz, the winter edition of the Nordic Euro Convention Mosquito Meeting. This time there are no mosquitoes - instead freezing winter mixed with hot sauna and dweebs each louder than the previous one. Get to meet the other dweebs of the skies and share your tactics and drinks!

The traditional 6th annual Blitz is arranged by VLeLv Moosefly and VLeLv Icebreakers squadrons, for Virtuaalilentäjät / Finnish Virtual Pilots Association . In the meeting you have a possibility to fly with the best, the ugliest and the most modest real-life fighter pilots and to join real-life activities with real-life people!

For further details in English please contact Grendel. Take notice that Tampere is very easy to reach from abroad - you can get directly to Tampere by air from almost any location. Also Swedes have it easy, Tampere is just two hours drive or train trip away from west coast - not even that far if you come straight. For foreign visitors price is 40 Euros, which can be paid by cash on the con place. You can also see the previous Blitz or Mosquito Meeting pages to get in to the mood... The discussion group for all Blitz related chat is virtualpilots.general.

See you all in Blitz'2003,
Yours sincerely,
Virtuaalilentäjät ry - VLeLv Moosefly & VLeLv Icebreakers.

Mikä ihmeen Blitz...?

Urban Blitz on suomalaisten virtuaalilentäjien talvitapaaminen. Tapahtuman juuret juontavat Icebreakers-laivueen järjestämiin talvisiin WarBirds-koontumisiin, jotka on sittemmin laajennettu koskemaan myös muita simulaattoreita lentäviä ilmailuveljiämme. Kaikki verkossa lentävät ilmataistelusimulaattoriharrastajat ovat tervetulleita. Kyseessä on vuoden kakkostapahtuma ja ohjelma on Mosquito Meetingiä löysempi. Älä missään missaa tätä nettilentäjien yhteistä talvista kokoontumista!

Urban Blitz 2003:n järjestää Virtuaalilentäjät ry, pääasiallisina vetureina VirtuaaliLentoLaivue Moosefly ja VirtuaaliLentoLaivue Icebreakers. Tapahtuma järjestetään nyt kuudennen kerran. Aiemmin Blitz on pidetty vuosina 1997, 1998, 2000, 2001 ja 2002.

Tapahtuman ohjelman kuuluu simulaattoriharrastajien perinteisiä iloitteluja. Erilaisten polttonesteiden yhteistä nauttimista, perinteisen FlakPanzerOilin sekoittamista, lentopetroolinkäryistä tarinankerrontaa ja niin edelleen. Tietenkin myös WarBirdsin ja muiden simulaattorien lentäminen, yhteiset lentelyt ja kilpailut kuuluvat kuvioon. Ilmailuhenkistä hauskanpitoa siis!

Tapahtumapaikka


Yleisnäkymä. Zoomaa.
General view. Zoom.


Tarkempi kartta.
Zoomed map. Click.
Obs: huomaa että osoite on Haulikatu 8, ei yksi kuten kuvassa.

Tampere, Suomi. Tarkempi navigaatiotieto: Pispalan Haulitehdas. Tapahtuma järjestetään Tampereen keskustasta jonkin matkaa länteen sijaitsevassa Pispalan kaupunginosassa. Tiloiksi on vuokrattu Pispalan Haulitehtaan kokous- ja juhlatilat.

Lisätietoja tapahtumapaikasta: Pispalan Haulitehtaan esittely. Tiivistelmä: "Tilat ovat nyt nykyaikaiset ja toimivat. Sähkölämmityksen ansiosta myös lattiat ovat lämpimät. Keittiössä on liesi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, jääkaappi, pakastin ja astianpesukone. Salissa on pöydät ja istumapaikat sadalle hengelle. Äänentoistolaitteisiin kuuluvat vahvistin- keskus, viritin, kasettinauhuri, CD-soitin, mikrofoni ja kaiuttimet. Lisäksi salissa on piano. Käytettävissä on myös valkokangas."

Tulo-ohjeet: tutustu ylläoleviin karttoihin, tai katso tästä: Haulikatu 8. Voit zoomailla karttaa lähemmäs ja kauemmas tarkemman kuvan saadaksesi. Autot saa parkkiin pihaan. Paikan katuosoite on Haulikatu 8. Autoilijat ja muut löytävät perille tulemalla kaupungistä länteen Pispalan Valtaväylää, ja tähystämällä lähestyessäsi korkeaa vanhaa tehdastornia tien oikealta puolelta. Tapahtuma sijaitsee tornin juurella olevassa rakennuksessa. Lähestyessäsi kaupungista vilahtaa tien vasemmalla puolella mm. Rajaportin Sauna, baari Pulteri ja lähes käännöspaikkaa vastapäätä pikkuruinen grilli. Kääntyessäsi Haulikadulle käännyt heti oikealle ja kuljet ikäänkuin parkkipaikan poikki, sitten vasempaan alamäkeen ja oletkin Haulitehtaan kulmalla.

Bussilla pääsee ja vossikka tuo. Melkein ovelle saakka, bussipysäkki on aivan Blitz-paikan kohdalla ja matkaa on vain vajaa sata metriä.. Ei mikään huono vaihtoehto jos tulet Tampereelle junalla tai bussilla. Tampereen paikallisliikenteen aikataulut. Alla parhaat vaihtoehdot:

Rautatieasemalta: bussit 2, 13, 22.
Pysäkki on pääovelta viistosti oikealle, STOKMANN-tavaratalon pääoven edessä.

Linja-autoasemalta: 1, 11, 26.
Pysäkki on aseman kohdalla, thai-hierontapaikan edessä.

Lastaus, purkaminen ja parkkeeraus. Koko Haulikatu on Blitz-paikan kohdasta eteenpäin käytössämme. Sekä tien että sen varrella päässä on virallinen parkkipaikka, johon autot voi sijoittaa. Pääovi (oikealla) on käytössä normaaliin henkilöliikenteeseen. Lastausovea (vasemmalla) käytetään koneiden tuomiseen sisään. Ja sisälle ei sitten tulla ulkokengissä.

Yhteystiedot jos tapahtuman aikana tarvitset apua: Julle 040-530 0001 (Sakari Rantanen), Grendel 040-730 0036 (Jukka Kauppinen). Älä soittele "miten Blitziin tullaan", katso ja tulosta ohjeet etukäteen.

Tapahtuman ohjelmasisältöä:

Tapahtuman aikataulu:

Perjantai:
Aamupäivä - ovet aukeavat (väkeä paikalla aamusta alkaen)
2100 - Sauna (2100-2300)
2400 - Keskustelu aiheesta lentosimulaattoreiden fysiikkamallinnus, moottorina hcrscm.
Buffisota 2 vastaan 2.

Lauantai:
1500 - Vierasaika
1530 - Esitelmä: IL-2 Sturmovik - historia ja tekniikka (konetyyppi, ei peli). Paavo Kajakoski, VLent historiatiimi.
1630 - Esitelmät:
- Nuoren lentäjän kokemuksia Lapin sodasta. Pilvenveikko Kauko Aho.
- Kertomus eräästä erikoisesta sotalennosta. Pilvenveikko Torsten Sannamo.
- Esitys. Pilvenveikko Olavi Kauppila.
1800 - Virtuaalilentäjät tiedotustilaisuus ja historiatiimin julkistus
2200 - Sauna (2200-2400)

Sunnuntai:
Lopettelu iltapäivän mittaan.

Tapahtumaan kutsutaan vieraaksi myös tänä vuonna paikallisia Pilvenveikkoja, Tampereen Ilmasillan jäseniä muita paikallisia ilmailijoita. Hyödyntäkää tilaisuutta jututtaa veteraaneja ja todellisia tietäjiä. Toistaiseksi tulossa on tiettävästi Blenheim-lentäjä PLeLv 42:sta Kauko Aho, Messerschmitt/Fiat/Fokkereilla lentänyt Torsti Tallgren, Brewster/Me 109 -ohjaaja Erkki Pakarinen HLeLv 24, Otso Leskinen Me 109 -ohjaaja HLeLv 24, Olavi Kauppila Curtiss Hawk 75 -ohjaaja. Mahdollisesti TLeLv 14/PLeLv 48:ssa palvellut radisti/ampuja Tapani Lampimäki, eräs toinen BL-ohjaaja sekä 25 vuotta Ilmavoimissa mekaanikkona palvellut herra.

Sauna maksaa jonkun euron per henkilö. Sitä ei sisällytetä osanottomaksuun, koska etukäteenhän ei voi tietää keitä saunotuttaa ja keitä ei saunotushetken tullen, mutta budjetin salliessa maksamme osan tai koko saunontakustannukset. Sauna on maankuulu Rajaportin sauna, joka on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Ehdottomasti kokemisen arvoinen - elämäsi parhaat löylyt. Sauna on meille yksityiskäytössä ja sieltä saa ostettua myös saunakaljat. Saunaan mennään jalkaisin, matkaa on puolisen kilometriä.

Ilmoittautuneet: listan löytää keskusteluryhmistä, jossa kannattaa sopia myös kimppakyydeistä. Elikkä huudelkaa keskusteluryhmässä jos kaipaatte kyytiä - ja jos voitte tarjota sen.

Ruuasta ja juomasta:

Lähtökohtana tarjoamme lähinnä yöpalaa, käristettävää makkaraa ja aamupalaa. Emme varsinaisesti lupaa tapahtumaan varsinaista ruokailua mutta lupaamme syöttää ihmiset niin hyvin kuin budjetti mahdollistaa peruskulujen jälkeen. Ruuan määrä ja taso kasvaa kävijämäärän mukaan. Paikalla on keittiö perustarvikkeineen, mutta toivomme omien ruokailuvälineiden käyttöä.

Nälkäisimmät voivat hyödyntää pizza&kebab-Blitziinkuljetusta, ruokaa saa 1100-0500 -aikavälillä. Blitz-paikasta ylämäkeen on myös aamutunteihin auki oleva grilli, ja 300 metriä alamäkeen tasokkaampi ruokaravintola Pispalan Amanda, josta saa halutessaan myös olutta yms. Ruokapuoli on auki 2100 saakka.

Viralliseksi Blitz-baariksi sovimme muutaman sadan metrin päässä olevan baari Pulterin.

Kilpailut:

  • Buffisota. Kaksi lentokonetta, neljä tietokonetta. Molemmissa koneissa pilotti ja ampuja. Koneiden miehitys vapaa. (WarBirds 3)
Kilpailut toteutetaan perinteisellä ladder-menetelmällä. Ladderit järjestetään arvioidun kiinnostuksen mukaan 8/16/32 osallistujan mukaan. Osanottajia pyydetään pitämään jatkuvasti silmällä ladderien etenemistä, ja vetämään taisteluja aktiivisesti eteenpäin sitä mukaa kuin seuraavan erän vastustaja on selvinnyt. Katso esimerkiksi Mosquito Meeting 2001:n WarBirds H2H-ladder ja Aces High H2H-ladder. Tarkemmat säännöt julkaistaan paikan päällä.

Muuta toimintaa:

  • Vapaamuotoista ja organisoidumpaa online-lentämistä.
  • Tilanteen mukaan pyrimme lentämään ainakin muutaman organisoidun WarBirds / Aces High / WW2OL / IL-2 yhteistehtävän linjoilla.
  • Saunontaa, makkaranpaistoa, grillausta, korkeatasoista keskustelua.
  • Mesoamista, räyhäämistä, isottelua ja kullattuja muistoja eli kaikenkaikkiaan tervehenkistä virtuaalimouhojen yhdessäolemista.
  • Viisaita keskusteluja.

Riippuen simulaattorivalmistajien kiinnostuksesta käytettävissä tulee olemaan ilmaistunnuksia eri kaupallisiin online-simulaattoreihin. Mikäli tunnuksia saadaan (pyydetty on WarBirds, Aces High, World War II Online) voi niitä varata käyttöönsä paikan päällä, niin kauan kuin tunnuksia on vapaana.

Kaiken kaikkiaan noudatamme WarBirds-harrastajien perinteitä kaupunkihenkiseen malliin.

Myös muita ideoita otetaan vastaan, etenkin kun lupaatte itse järjestää ohjelmanumerot.

Hinta ja ilmoittautuminen:

ILMOITTAUTUMINEN ON SULJETTU. Jos et ole vielä maksanut osallistumismaksuasi hoida se nyt kuntoon. Mahdolliset jälki-ilmoittautumiset sähköpostitse, niin tarkistetaan miten sekaan mahtuu.

Tapahtuman hinta: 50 euroa Virtuaalilentäjät ry:n jäsenille, 60 euroa muille. Hintaan sisältyy tapahtumapaikan vuokra, pikkusyötävää, olutta, siideriä ja FlakPanzerOilia yms. Kutsu- ja kunniavierailta ei luonnollisesti peritä maksua.

Edellytämme osallistujilta aktiivista maksullista tunnusta online-simulaattorien palvelimelle tai jäsenyyttä aktiivisessa, yleisesti tunnetussa laivueessa (IL-2 tai EAW-pilotit). 18 vuoden ikä sekä Virtuaalilentäjien jäsenyys ovat suotavat. Poikkeustapauksista neuvotellaan.

Varaamme oikeuden osanottajien valikointiin, mikäli tulijoita on enemmän kuin tapahtumapaikkaan mahtuu. Ensi sijalla ovat yhdistyksen aktiiviset vuoden 2003 jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet. Toinen kriteeri on osallistumismaksun aikainen maksaminen.

Maksu suoritetaan pankkisiirtona tilille Merita 208818-5422 / Blitz 2003. Pyydämme toimimaan MAHDOLLISIMMAN AIKAISIN. Viime tipan ilmoittautujat jäävät paitsi hintaan kuuluvista extroista. Mainitse tiedot-osiossa nimesi, handlesi ja Blitz'03-osallistumismaksu.

Lista ilmoittautuneita tulee löytymään myöhemmin netistä.

Sääntöjä, mukaanotettavaa ja muuta tietoa...

Jos kantti kestää PC ja lentovermeet kassiin. Koneet liitetään Internet-yhteydeen paikallisverkon kautta, tarvitset verkkokortin. Käytössä RJ45-hubit ja mahdollisesti myös varalla rajoittuneille koaksiaalikaapeli/BNC. Jos teillä on molemmat omaava hubi, suosittelen mukaan. Ottakaa mielellään kaikki omat ja kavereiden hubit, verkkopiuhat, jatkojohdot ja jakorasiat mukaan. Joku kuitenkin unohtaa omansa. Talo tarjoaa varmuudella pöydät, tuolit ja sähkön, muu on bonusta. Verkkovastaavan tehtävä on Jate / Mooseflyllä.

Huom: verkkokortit kannattaa asettaa jo ennen lähtöä half duplex -tilaan, ettei verkon kanssa tule paikan päällä rykimiä.

Huom 2: kuulokkeet mukaan! Esitelmien aikana ei saa huudattaa konetta.

Jos haluat lentää tutuilla joystick-asetuksilla (CH:n kamat) vieraallakin koneella ota mukaan omat CH:n tikkujen Speedkeys-asetukset korpulla. Koneet omistajat pitäkööt omat ohjelmointitiedostonsa käsillä. Pyydämme koneiden omistajia pistämään oman näppäinkarttansa paperille muita pelaajia varten, esimerkiksi CH:n tikuille löytyy valmiit piirrokset tikusta tässä: F-16 Fighterstick ja Pro Throttle.

Makuualusta, makuupussi. Tarjolla EI sänkyjä tai patjoja. Suosittelemme lämpimästi korvatulppia. Pyrimme järjestämään rauhallisemman erillisen yöpymistilan.

Virallisen listan käyttäytymissäännöistä ja muista mukaanotettavista tarvikkeista löydät Mosquito Meeting-kutsun yhteydestä, http://www.compart.fi/icebreakers/MM01Invitation.html.

Haemme luonnollisesti tapahtumaan vapaaehtoisia vastaamaan erilaisista asioista. Mikäli olet valmis esimerkiksi tekemään tapahtuman kuluessa päivitettävää online-raporttia, kuvaamaan tapahtumaa videolle, toimimaan virallisena kuvaajana, kilpailujen vetäjänä jne - olisimme ERITTÄIN kiitollisia. Kantaisit tällöin oman kortesi yhteisen hauskanpidon kekoon.

Keskustelut

Tapahtumaan liittyvät keskustelut käydään Virtuaalilentäjät ry:n virtualpilots.-keskusteluryhmissä news2.netppl.fi-palvelimella. WWW-selaimenkin (mikäli koneeseesi on vain asennettu toimiva sähköposti/news-ohjelma) ymmärtämä linkki general-ryhmään tässä: news://news2.netppl.fi/virtualpilots.general. Uutisryhmä asentuu halutessasi automaattisesti newssiohjelmaasi.

Ellet ole vieraillut ryhmissä aiemmin tai uutisryhmät tuottavat vaikeuksia tässä myös näppärit linkit muihin Virtuaalilentäjät ry:n keskusteluryhmiin:

news://news2.netppl.fi/virtualpilots.tiedotus
news://news2.netppl.fi/virtualpilots.warbirds
news://news2.netppl.fi/virtualpilots.aceshigh
news://news2.netppl.fi/virtualpilots.ww2ol
Tilaisuuden sponsorit

iMagic Entertainment Network

Cornered Rat Software

Hitech Creations

Www-sivutilaa jakaa Oy ComPart plc


The information on this page is subject to change without further notice. The VLeLv ICEBREAKERS reserves all rights to change the pricing, programme and any other details as necessary.

 

  

Page updated 08-Feb-01 URL:http://www.compart.fi/icebreakers/
VLeLv Icebreakers pages are sponsored by Compart Oy
These pages are powered by Microsoft Notepad ®

[ Home page | MM02 | Blitz02 | MM01 | Blitz01 | Blitz00 | MM00 | MM99 | MM98 | MM97 | Nettinite | Paris2 ]
[ History | Tales | Songs | Scores | Rules | FINN-FAQ ]